Leestijd: 5 minuten

Today ..

we celebrate ..

our .. independence!

Ohnee, independence day was gister. Echter wanneer ik dit schrijf is het nog 4 juli in Amerika.

TalentSociety.NL visie

Grapje. Nee, we zijn niet onafhankelijk. We zijn ‘gewoon’ de ICT afdeling van stichting Toolbox Emmen, maar om onduidelijke redenen hebben we als sinds 2017 een eigen domeinnaam waar tot op heden — zover Ernst bekend — tot op heden niets mee gedaan is. Zodoende al 4 jaar deze placeholder:

>>screenshot volgt spoedig <<

Ik ben trouwens nog niets een klaar met het schrijven van de vorige blogpost, dat ik me opeens bedacht dat het wel vet zou zijn, om heel spontaan, een LearnDash omgeving op te zetten voor Talenty Society deelnemers, om zo — afhankelijk van nerdy interesses — een snelle start te maken binnen de afdeling van Toolbox Emmen waar ik enthousiaste vrijwilliger ben?

En dan niet zomaar een LearnDash; daar zit geen uitdaging (meer) in. Dat was een hint richting andere projecten in op de Roadmap Matrix.

Het emmense Script ?

Voordat ik bij TBX afdeling ‘Talent Society’ ben gestationeerd mid 2019, heb ik eind 2018 eerst een meeloopdag gehad bij Script.NL in Groningen. Doet me trouwens meteen denken aan dit nummer:

LEES óók  Furbix.com - Project details

Waarbij Script niet beter is dan TBX, simpelweg anders, én met maximale focus op DevOps voor deelnemers met autisme of buitengewone interesse in programmeren. Nog even los van het feit dat, omdat Script gevestigd is de provincie Groningen, ze door Menso / Toegang in Emmen niet erkend worden als onder aanbieder. Dus ookal zou je er wil werken aan je reintegratie? Dan moet je eerst verhuizen, en de gehele bijstandsuitkering procedure ook opnieuw moeten doorlopen.

Wat Script echter wél beter geregeld heeft, dan TBX/TS — althans op het oment van schrijven — is de ICT werkomgeving. Namelijk: prikkelvrije professionele flexwerkplek kantoor ruimtes met identieke computers met dual screen setups en noise cancelling headphones. En een trainingsproces wat verliep via

Kortom daarin wil ik, in mijn rol als AmazeMedia en Toolbox ICT vrijwilliger, wel een verbeteringsrol in spelen!

Talent Society – Project Details

Hardware upgrades

Lang verhaal kort: gesponsord door EKPC en AmazeMedia via Furbix.

Furbix geeft WooCare haar bestaansrecht trouwens.

Software upgrades

Je kan de beste hardware in de wereld hebben, zonder de bijbehorende software als virtueel gereedschap kom je nog steeds geen steek verder.

Ook daar gaat AmazeMedia (en indirect WooCare) in faciliteren door te beginnen met sponsoring van een Apple ID + Apple developer account, om alle huidige iMacs en MacBooks te voorzien van de ontwikkelaars tools. Update 16sep: dat is ondertussen een feit. Dankzij aaPanel op de AmazeMedia Performance VPS is een professionele mailserver sindskort mogelijk.

Intranet community

Hardware: ✓. Software: ✓. Nu alleen nog toegang tot de juiste kennis en online omgeving om daar optimaal te kunnen hefbomen op elkaars kennis en kunnen.

LEES óók  WooCare v3.0 - Project Details ?

En wanneer je onbeperkt toegang heb tot een library van WordPress plugins en Premium Thema’s als die van WooCare ? Dan kan je gaan denken vanuit mogelijkheden i.p.v. beperkingen; tijd voor BuddyBoss!

BuddyBoss R&D

Op lange termijn vanwege https://www.buddyboss.com/app/ … puur supercool vanuit technologisch opzicht. Op korte termijn de highlights:

Installatie Tutorial

De installatie zelf is zoals zoveel andere Thema en plugin installaties een peulenschil.

Het eindresultaat oogt echter niet zoals verwacht. Deze Engelse buddyboss tutorial biedt soelaas:

Voorlopige screenshot van TalentSociety.NL front-end

Dat wordt nog Nederlands uiteraard. Dit is puur de import van de demo content, en even het ToolBox logo erboven i.p.v. ons eigen TalentSociety Logo wat ik zo 1-2-3 niet voor handen had.

To be continued ..

Intranet alternatieven

Best veel! Daar heb ik al iets overgeschreven op: >>link volg spoedig<<

De keus voor BuddyBoss staat dus nog allerminst vast.

Planning voor 2021

Korte termijn

Absoluut betere hardware en software regelen voor iedereen bij Talent Society met hulp van https://furbix.com/over-ons/ zónder afhankelijk te zijn van Toolbox Emmen subsidies.

(Middel) Lange termijn

Geen idee om eerlijk te zijn, maar iedere stap voorwaards is er 1.

Kortom

Dan weet je in ieder geval iets meer nu waar zoal op de achtergrond aan gewerkt wordt om de continuïteit van de opgedane kennis te waarborgen. Jij of iemand die je kent zit misschien maar tijdelijk bij TBX; ik zit er letterlijk voor een lifetime / de rest van mijn leven